TOP 5 tendinte webdesign

Domeniul web design este un domeniu in care evolutia a devenit un element obisnuit. In ceea ce priveste tendintele din acest domeniu, este posibil sa vedem in continuare o mare parte din tendintele care au fost prezise pentru anul care tocmai s-a incheiat. Anul acesta insa, se va pune mai mult accent pe anumite elemente.

Orice schimbare trebuie sa fie facuta tinandu-se cont de utilizatori. Experienta utilizatorilor trebuie sa fie principala grija, astfel ca este important sa utilizam elemente cat mai user-friendly in crearea site-urilor.

Tendinte 2015

1. Slide-uri

Slide-urile reprezinta cea mai buna metoda de a prezenta portofolii, clipuri, imagini sau diferite continuturi. In general slide-urile se deruleaza in mod automat, permitand totodata utilizatorilor sa dea click pe acestea pentru a le opri. Cu toate ca acestea sunt inca foarte populare, unii designeri au inceput sa se axeze mai mult pe crearea portiunilor foarte mari care prezinta o imagine alaturi de un text scurt.

2. Parallax Scrolling

Aceasta tehnica permite imaginilor din prim-plan sa se deplaseze mai repede decat cele din fundal. Parallax scrolling se foloseste de obicei pentru a oferi viata site-ului si de cele mai multe ori ii impresioneaza pe vizitatori, oferind acel efect de “wow”. Tehnica este perfecta pentru a prezenta povestea unui site single-page. In 2015 se preconizeaza utilizarea textelor scurte, punandu-se mai mult accent pe multimedia. Nimanui nu ii place sa dea scroll la infinit.

3. Meniuri slide-out

Meniurile slide-out sunt utilizate in special in creare site-urilor pentru mobil, datorita spatiului limitat. Ca si anul trecut, tendintele se indreapta tot spre simplitate si spre dorinta de a oferi utilizatorilor o experienta cat mai placuta. Meniurile slide-out ajuta la mentinerea unui design curat si aerisit, fiind vizibile in momentul trecerii cu mouse-ul in partea laterala sau partea de sus a paginii.

4. Fonturi amuzante

Fonturile pot oferi stil si personalitate unui site. Daca mai demult nu prea se utilizau alte fonturi inafara de Times New Roman, Arial sau Helvetica, designerii au realizat ca fonturile mai “amuzante” pot avea mai mult succes. Acestea nu pot fi folosite totusi in orice domeniu, intrucat un site de prezentare al unui spital sau al unei firme de avocatura ar arata ciudat daca s-ar folosi un font mai amuzant.

5. Videoclipuri

Web design-ul devine din ce in ce mai simplu. La fel de simplu incepe sa devina si crearea de clipuri profesionale. Videoclipurile spun o poveste si de cele mai multe ori au un efect pozitiv si imediat asupra oamenilor. Utilizarea videoclipurilor pot ingreuna procesul de incarcare, insa folosite in situatiile potrivite, isi indeplinesc scopul cu succes.

Leave a Reply

top
UA-49184693-1